Osnovne tehnike in veščine vodenja skupinskih procesov

Kateri pristopi povabijo, uravnotežijo in uglasijo različne glasove v skupini?
Kako facilitatorji ustvarijo varno in spodbudno okolje za aktivno sodelovanje v skupini?
Kakšne facilitacijske tehnike spodbujajo skupine k bolj učinkovitemu doseganju ciljev?

Delavnica je namenjena: vsem, ki se srečujejo z načrtovanjem in vodenjem skupinskih procesov ter želijo spoznati pristope, ki jih facilitacijska stroka razvija že desetletja in so uporabni za managerje, projektne, timske in druge vodje, vrhunske svetovalce, trenerje, učitelje… Spoznali in preizkusili boste osnovne modele, tehnike in veščine, ki so uporabni za uspešno načrtovanje in vodenje problemskih delavnic, kompleksnejših sestankov in participativno zasnovanih izobraževalnih procesov.

Način dela je izrazito izkustven
; temelji na simulacijah, ki jim sledijo analitično-teoretične predstavitve in refleksije z udeleženci.

Vsebina delavnice:

Značilnosti, potek in odločanje v skupinskem delu
Facilitacijski pristopi in metode glede na namen in cilj skupinskega procesa
Vloga in veščine facilitatorja
Nabor tehnik in orodij za skupinske procese: od idej do soglasja
Razumevanje skupinske dinamike

Facilitacijske tehnike, ki bodo preskušene na delavnici:

Ledolomilec
Zamejitev varnega komunikacijskega prostora
Beseda kroži in pokovka
Temeljna skupinska tehnika
Razvrščanje po sorodnosti
Vrtiljak
Aktivna refleksija
Uporaba grafičnih predlog za beleženje rezultatov skupinskega dela

Datum in lokacija:

Datum in lokacija: četrtek, 7. november 2024, (od 9. do 17. ure) v prostorih Kult316, Prušnikova ulica 74, Ljubljana-Šentvid.

Delavnico vodi:

Dragana Prijanovič, facilitatorka skupinskih procesov, NLP Coach, Professional Certified coach (PCC)TM certificiran pri mednarodni federaciji coachev (International Coaching Federation, ICF), NLP Coach in Trener, certificirana trenerka L.1  Points of You® Akademije. Od skupaj 25 let izkušenj v gospodarstvu, je bila več kot 10 let odgovorna za razvoj kadrov v podjetju.  Izkušnje v gospodarstvu, vodenje različnih timov in skupin ter sodelovanje v njih, so trdno jedro razumevanja procesov in skupinske dinamike v organizacijah in so ji dobra popotnica na področju razvoja organizacij in sodelovalnega voditeljstva ter povezovanju timov in skupin v plodovito sodelovanje. Je sedanja predsednica našega društva.

Prijave:

Za vnos svojih podatkov kliknite na prijavnico. Zapolnitev mest v skupini določa vrstni red plačil kotizacij. V skupini bo najmanj 9 in največ 16 udeležencev.

Kotizacija:

160 EUR za člane Društva facilitatorjev Slovenije s plačano letošnjo članarino, oziroma 190 EUR za nečlane.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Kotizacija vključuje izvedbo, gradivo, moderatorski e-priročnik, potrdilo o usposabljanju ter kosilo in napitke med odmori.

Kotizacijo nakažite na Društvo facilitatorjev Slovenije, Vodnikova cesta 211, Ljubljana, TRR: SI56 6100 0002 6031 461 Delavska hranilnica d.d. V namen napišite »Delavnica 7. 11. za (Priimek in ime udeleženca-ke)«; pri sklicu pa 00- 071124. Račun boste prejeli po zaključeni delavnici. Če potrebujete predračun, nas kontaktirajte na info@drustvo-facilitatorjev.si.

Odjave:

Za vse odpovedi do 25. oktobra 2024 bomo morali zaračunati administrativne stroške v višini 30 EUR; v primeru odpovedi po 25. oktobru 2024 pa zadržimo celotno kotizacijo (seveda lahko v obeh primerih sami najdete nadomestilo).

Za več informacij kontaktirajte skrbnico delavnice Klavdijo Štajdohar na 031 675 988.