Poglobljeno razumevanje facilitatorskih metod

Delavnica je namenjena vsem, ki ste se že udeležili uvodne delavnice ABC facilitiranja ali primerljivega izobraževanja, imate izkušnje na področju facilitacije in želite svoje znanje še izpiliti. Na delavnici boste poglobili razumevanje procesa facilitacije in ‘hostinga’ (gostiteljstva), spoznali, kaj prinašajo različne metode facilitiranja/‘hostinga’, kako podpirajo skupinsko delo in kje je njihov transformativni vidik, osvojili nekaj praktičnih metod skupinskega dela, opolnomočili udeležence za samostojno izvajanje ter odprli prostor za izmenjavo izkušenj in vprašanja. Udeleženci se bodo imeli možnost preizkusiti v praksi facilitiranja ene izmed metod, ob podpori izvajalcev delavnice.

VSEBINA DELAVNICE:

Vzorec diha – temeljni element skupinskega dela
Dialog – ključen vidik magije skupinskega dela
Vzvodi prebujanja skupinske inteligence
Umetnost žetve – razumeti, kako razbiramo kolektivni pomen in osmišljanje rezultatov
Metode skupinskega dela (H metoda, ‘fish bowl’, postavljanje močnih vprašanj, svetovna kavarna, miselni vzorec, krog, matrika vpliva in napora…
Razumevanje skupinske dinamike
Nevidne strukture organizacije

DATUM IN LOKACIJA:

Trenutno ni razpisanega termina. Zadnja izvedba je bila 19. in 20. aprila 2024.
Naslednja izvedba: predvidoma spomladi 2025

Delavnico vodita:

Sašo Kronegger facilitira procese za različne naročnike in izvaja izobraževanja. V zadnjih petih letih pogosto podpira strateška načrtovanja v različnih oblikah organiziranja. Zato je facilitiral delo skupin zaposlenih v organizacijah, kandidatov za politične funkcije, otrok in mladostnikov, ter skupine, ki bi želele spremeniti stanje v svojih lokalnih skupnostih. Ob tem še raziskuje, izobražuje in podpira organizacije in posameznike pri delovanju v družbi.

Natalija Vrhunc je profesionalna moderatorka in nekdanja dolgoletna članica upravnega odbora Društva moderatorjev Slovenije, ki ima izkušnje iz 20-letnega izvajanja participativnih procesov za različne naročnike. Izvajalka izkazuje obvladovanje širokega razpona moderatorskih metodologij in tehnik, vključno z inovativnimi metodami iskanja rešitev ter je usposobljena za vodenje dialoške komunikacije, ki temelji na globokem spoštovanju posameznika in njegove vloge v skupini.