Junijsko mesečno srečanje: Odprti prostor: Kdo smo facilitatorji in kako vrednost prinašamo?

 
Mesečno srečanje bo potekalo v četrtek, 13. junija 2024, ob 18.30 uri v prostorih Danfoss Trate (Ulice Jožeta Jame 16, 1210 Lj-Šentvid). Sicer smo želeli srečanje izpeljati v Tivoliju a žal je vreme malce preveč nestabilno (deževno).
 
Vabljeni, da v odprtem prostoru, kjer sledimo strasti in odgovornosti, odpremo osmišljene pogovore o Društvu facilitatorjev Slovenije, o vsem, kar se nam zdi relevantno in pomembno. Strukturno nas bo podprla metoda Odprti prostor, s facilitiranjem pa Sabina Belc in David Šturm.

Sabina je mladinska delavka, izobraževalka in facilitatorka, ki je svojo pot začela pri tabornikih. Njena strast so igrifikacija, razvoj iger, državljanska pismenost in digitalno mladinsko delo. Kot facilitatorika med drugim podpira procese posvetovanja mladih z odločevalci (mladinski dialog), priprave mnenjskih dokumentov na delovnih vikendih komisije za mladinske politike Mladinskega sveta Slovenije ter izdelave izobraževalnih iger.
 
David je geograf, tabornik (tudi strokovni sodelavec za program in izobraževanja na Zvezi tabornikov Slovenije), alpinistični pripravnik in občasni oblikovalec ter glasbenik. In v vsakem od teh okolij facilitator. V zadnji letih je deloval kot samostojni facilitator, ki je organizacijam pomagal pri postavitvi vrednot, oblikovanju in zagonu projektov, reševanju izzivov in gradnji timov.
 
Zaradi lažje organizacije in obveščanja o delavnici vas prosimo za prijavo prek obrazca

Redna mesečna KLUBSKA SREČANJA ostajajo “trdno jedro« druženja praktikov in podpornikov facilitiranja v Sloveniji, kjer odprto izmenjujemo znanje in izkušnje ter drug drugega spodbujamo k nenehni rasti. Klubska srečanja načeloma potekajo vsak drugi ponedeljek v mesecu – točni datumi so predstavljeni spodaj (večinoma v prostorih DANFOSS TRATA, LJUBLJANA, Ul. Jožeta Jame 16), potekajo pa od 18.30 do 21.30 (v živo; preko zooma so uro krajša).

Za člane DFS so klubska srečanja brezplačna. Toplo povabljeni tudi drugi, ki vas tematika participativnosti kakor koli zanima (ali pa vas nagovori tema določenega srečanja). Vašega obiska bomo zelo veseli! Prvi obisk je brezplačen in popolnoma neobvezen; če pa želite prisostvovati nadaljnjim srečanjem, vas prosimo, da vplačate simbolno letno članarino (22 EUR) ter s tem pripomorete k razvoju društva. Več informacij na  info(at)drustvo-facilitatorjev.si

Srečanja so zasnovana vključujoče in dinamično; zato si s seboj prinesite steklenko z vodo. Prigrizkov in osvežitev namreč ne nudimo (razen v redkih primerih).

POMEMBNO: ker je vstop skupinski (s kartico), prosimo za točnost.

Društveni odprti dogodki so fotografirani, fotografije pa namenjene izključno za promocijske namene društva, tj. objavo na FB in spletni strani društva.

POZOR (velja za on-line mesečna srečanja).
Za mesečna srečanja, ki potekajo v spletnem okolju velja, da so zasnovani interaktivno: brez pasivnih udeležencev, zato se za čim boljšo izkušnjo pridružite preko računalnika; z vklopljeno in delujočo kamero ter mikrofonom (raje kot preko tablice ali telefona).